Sv: Bryggdag

I helgen bryggdes en amber ale.

Blogginlägg:
http://fearwolf.blogspot.se/2016/11/bry … amber.html

/Peter

En av medlemmarna i hembryggargänget Fear Wolf Brewery:
Blogg: http://fearwolf.blogspot.se
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Fear-Wolf-brewery/392281610808876
Presentation: http://www.humle.se/punbb/viewtopic.php?id=5717

Sv: Bryggdag

Idag bryggdes ett mellanting mellan Barley Wine och kanske DIPA.

Tanken med den här bryggden är att göra någonting som inte bara kan lagras länge, utan ska lagras länge innan den avnjutes. 

Jag fick upp OG till 84, nu ska vi se var jästen Burton Ale kan göra med den soppan. Den har en härlig färg, och humle i mängder. IBU ca 90, men det är ju i praktiken mycket lägre om ett år eller så. Det ska bli spännande.

Humlen blev så här;  60 g EKG vid 60 min, 100 g EKG vid 20,  samt 50 g Nelson Sauvin vid 20.
Vi får se hur detta blir smile

Sv: Bryggdag

Pumpa- ale skapades idag. Ska bli intressant, har aldrig gjort sån förut. Nu plussade jag lite med själva pumpan i receptet, så det fick bli lite högre dos kryddor och lite mer humle i 5-givan. Og på 50, lite M44 så ska vi se var det landar.

Sv: Bryggdag

Igår blev det en lager. Maltnotan till en Wienerlager, men humle som en amerikansk pilsner eller liknande, Citra och Cascade. WLP830.

Sv: Bryggdag

Och idag en ale, som jag hoppas blir fruktig och humlig. Har var det Galaxy och Mosaic i en skön blandning.

81 Senast ändrad av Perwaste (2017-05-02 19:43:52)

Sv: Bryggdag

För övrigt, den där pumpa-alen, den blev helt fantastisk i kombination med thaimat! Där gifter kryddorna i maten och ölen in sig rejält, och har en behaglig pumpasmak över det hela. Tycker jag smile

Sv: Bryggdag

japp, dags igen! En egen historia, närmast besläktad med Amerikansk Blond Ale skulle jag väl tro. lite skåprens och därmed egen komposition.

3 kg pale alemalt
200 g carared
450 g carapils
750 g majsflingor.

Med 23 liter i hinken blev det og på 46
60 givan var 10 g Pacific Gem
10 min 20 g Cashmere
0 min 20 g Cashmere + 20 g Belma
Ibu ca 28.
US-05

Förhoppningen är en lättdrucken ale med lite spännande humleblandning. om det faller väl ut får vi se om det ska skruvas på receptet lite eller inte.

Sv: Bryggdag

Min Belmere Ale blev faktiskt riktigt bra, och de drag av jordgubb och melon som skulle finnas där var där. Perfekt under ett träd i eftermiddagsvärmen en sensommardag!

Nu skapades det också en Amerikans Amber, får se hur den artar sig. Amarillo och Cascade samt låg start på jästempen,  med US-05.

Sv: Bryggdag

En ale med stora sena givor av Galaxy och Mosaic, sedan en veteölsjäst på det, wye 3942.

Hade ett utgången frp, men lyckades dra igång den bra. Sparar en slatt från förkulturen och odlar fram en portion till.

Sv: Bryggdag

I alla fall bryggde jag idag ihop en ale, med lite Pacific Gem som bitterhumle, Belma och Cashmere fick samsas i slutet.

Prickade og rätt bra, 48. Ibu på ca 27. Den här ska vara lite lätt och ha subtilare smaker. En utveckling/test från ett tidigare eget recept.

Us-05 får sköta pluppandet.

Sv: Bryggdag

Förresten,  var har ni övriga bryggare tagit vägen, bara jag som brygger?

Sv: Bryggdag

Och en jänkarlager idag, med Cascade som humle, lite WL 840 som jäst. Ännu inte något upptäckt missöde heller. Konstigt.

Eftersom jag brygger ute får det bli en naturlig kylning, -6 i luften, det får svalna några timmar innan jästen åker i.

Ett OG på 54, och vi får se hur långt ned det kommer, bryggverket visar fel temp vid inställda 65. Det visade sig i verkligheten vara 67. Nåja, det tar vi med i beräkningen till nästa gång. Klantigt bara att jag inte kollat det tidigare.....

Sv: Bryggdag

Ha ha! Brygger ju inte så ofta..... Blir så när man brygger mycket. Ska försöka ta lite bilder nästa gång. Kommer snart en pilsner å nåt annat gott i brygghuset. Har en halv tank bock kvar ännu att mumsa på... smile

Bryggverk 3.02, planerar för version 3.11
Bryggverk 200L. 300L mjöktank gasol och cylinderkonisk trycktank med kylslinga för 200L batcher
I have 50 prototypes of various whatevers around the house

Sv: Bryggdag

En sista lager för säsongen! Skåprensning för såväl malt som humle.

En lite lättare variant som borde hamma på ca 4,2 % eller så, med en ibu på knappa 28.  Lite Hallertau Tradition i arom och smak. Blev väl en sådär 25 liter i hinken.

Sv: Bryggdag

Nu skapas här säsongens första lager. Wienerlager men med Citra, Cascade  och en gnutta Mosaic som kallhumlas.