Humlebladet är ett forum för oss som är intresserade av öl och bryggning. Det finns också särskilda avdelningar för diskussioner om andra drycker, som vin, cider och mjöd, liksom om matlagning och bakning. Forumet sponsras och administreras av Humlegårdens Ekolager och är öppet för alla som är intresserade av ett fritt, kreativt och konstruktivt idéutbyte.

Såväl nivån på inläggen som den allmänna stämningen på forumet är bra. Alla användare som fortsätter att bidra till detta är mycket välkomna att skriva inlägg!

Endast vid enstaka tillfällen har det hänt att admin raderat inlägg (klart mindre än ett inlägg på tusen har varit så olämpligt). Vanligare åtgärder för admin är att döpa om en tråd för att ärenderaden bättre ska avspegla innehållet, eller flytta en tråd till en forumkategori som passar bättre.

Användarnamnet kan väljas fritt, så länge det inte är stötande och inte ger intryck av att stå för en officiell representant för forumet eller sponsorföretaget. Det får t ex inte innehålla orden Humlegården, Ekolager, Humlebladet, humle eller admin. Ej heller sammansättningar med eller avledningar av dessa får väljas som användarnamn.

Användare som missbrukar forumet till att göra reklam för egen kommersiell verksamhet kommer att bannlysas och deras inlägg raderas.

Så länge forumet fungerar så bra som det har gjort de här första åren ser vi ingen anledning att införa mer detaljerade regler än så här.

Denna text visas för nya användare i samband med registrering, och går att nå via länken Regler från varje sida i forumet.