Det finns väl en del varianter av det med, men jag kör en vecka, +- någon dag i rumstemp/källartemp. Sen bär det i mitt fall av till den längre lagringen i min krypgrund, där jag dn normal vinter har ca 1-4 ºC.
Sen är ju frågan om man kan/vill kallkrascha innan man primar. Just idag primade jag en lager som jag haft ute på altanen i tre dygn, ca -2 till 0 ºC.
När det gäller primningen handlar det lite om de stiltypiska kolsyremängderna. Nu famlar jag i minnet, men är det inte ca 6,5 g socker/liter för en pilsner tro? Du kan antingen dosera per flaska, eller så gör du en sockerlag som du blandar med ölen. Obs, isf måste du försiktigt tappa om den, annars får du med bottensatsen, och det är ju inte så kul. Kom bara ihåg att om du väljer den här metoden bör du försiktigt röra om efter att ha fyllt en sådär 5 flaskor eller så. Annars sjunker det upplösta men tyngre sockret till botten, och det medför att de sista flaskorna blir döda, de första däremot en sprudlande överraskning. Jag har testat :-)
Hoppas det här svaret är till någon nytta.
//Perwaste