Hallonveteöl bidde för sur

Hey, min hallonveteöl jäste ur bra men nu blev den lire för sur, nån ide på hur den kan räddas?

Sv: Hallonveteöl bidde för sur

Då jäste den kanske ut lite för mycket? Vad blev FG? Syra kompenseras ju med socker, men du kan ju testa i ett glas först smile
Om den är väldigt ny så kan 2 veckor lagring göra susen. Jag tycker öl förändras väldigt mycket från 2 dagars kolsyrejäsning på flaska och en månad framöver. Som att dricka en helt ny öl var tredje dag. My 2 cents... smile

Besök min ölbryggarblogg http://www.lindhcraftbeer.com

Sv: Hallonveteöl bidde för sur

Berliner weisse serveras med söt sirap.
Hur sur menar du, riktigt sur eller bara en sur ton i smaken?

Favorit på systemet förut: Hardcore IPA, Numera är det Belgare som gäller.
Ingår som ena halvan i "Munkjävlarna".
Instagram: @munkjavlarna och @t_m_jansson
Facebook: http://www.facebook.com/munkjavlarna

Sv: Hallonveteöl bidde för sur

söta med stevia kanske?

Sv: Hallonveteöl bidde för sur

Eller laktos?

Sv: Hallonveteöl bidde för sur

andii skrev:

Hey, min hallonveteöl jäste ur bra men nu blev den lire för sur, nån ide på hur den kan räddas?

Hej

Du menar inte torr? för när hallon tillsätts så jäser det oftast ut helt, så FG blir väldigt lågt.

Min 2: a hallonvete blev väldigt torr, ölet behöver rel. lång lagringstid. Annars så testade jag lite med sockerlag, och sacetter, det gick styra rätt bra.

Bo

Contact light, ok engine stop.    1969 07 20

Sv: Hallonveteöl bidde för sur

Maltodextrin är ytterligare ett knep, det ger inte sötma men väl kropp och tyngd till ölet.

Sv: Hallonveteöl bidde för sur

Eller laktos. Jäser inte heller ut

Sv: Hallonveteöl bidde för sur

Hey, Tack för alla tips, såhär efter två veckors lagring har de sura försvunnit och balanseras ja den är lite torr men jag är grymt nöjd blev riktigt god!!