Minska storlek på på recept
Hej. En lite fråga(och kanske lite dum) Jag står i startgropen för att brygga mitt första öl (All Grain) och har lite funderingar.
Jag har hittat ett recept som värkar relativt enkelt och inte så jätte många ingredienser (fast jag vet ju inte). Nu till frågan. Enligt receptet så blir batchen före vörtkoket på 25.08l, som blir lite mycket för min kastrull som är på 25l.
Då undrar jag, hur man skriver ned receptet så batchen före vörtkoket hamnar runt 19-20l (det kanske ändå är mycket för min kastrull) Receptet har jag lånat från beersmith2 lite
Roste Pigmee
Strong Scotch Ale
All Grain (18.00 l) ABV: 8.73 %
OG: 1.081 SG FG: 1.015 SG
IBUs: 20.2 IBUs Color: 18.9 SRM
By: Ruben Declerck
5.00 kg - Pale Malt (2 Row) Bel Mash addition
1.00 kg - Wheat Malt, Bel Mash addition
0.50 kg - Caramel/Crystal Malt - 40L. Mash addition
0.20 kg - Roasted Barley. Mash addition
30.0 g - Goldings, East Kent Boil 60 min
30.0 g - Styrian Goldings Boil 5 min
2 pkg - SafAle German Ale DCL/Fermentis #K-97