Surdegshotel

Hej

När jag som alltid på fredag,"gled" omkring i lägenheten och damsög samt svabbade golven med en egengjord öl och lyssnade på P1, så hörde jag ett inlägg om att det nu finns ett Surdegshotel. Det är ett bageri som för några 100 kr/vecka tar hand om folk som är på semester samt vill att deras "kära" surdeg skall kunna bli ordentligt omhändertagen.

Naturligtvis så finns surdegshotellet på söder i Stockholm, det är väl där 95 % av surdegsbagerierna finns i Sverige.

Det "sk" hotellet hade i och för sig en rätt skön attityd till det hela, för dom var det mer en "ploj", i och för sig så hade dom ett 100-tal olika surdegar innehysande hos sig

Jag själv har bakat med surdeg dom senaste 15 åren, i olika konstellationer, har alltid tyckt om smaken på brödet. Men eftersom jag "alltid" har bakat så har surdeg varit en sak som jag kört kraftigt några månader, sen har jag tyckt om skållning av degen blivit lyckad, och då har jag testat det.

Surdegsbakning är en gammal samt mycket trevlig metod att baka bröd, fan att jag inte skapade den trenden för 15 år sedan.

Nej, nu förstår jag: Jag bor inte på Söder samt är inte Aktiemäklare, kirurg, eller ens statssekreterare, hur kan jag va så dum att kunna fatta essensens av surdeg

Mina senaste 15 årens bröd bakning med surdeg i olika former, har dom varit förgäves?

Bo

Contact light, ok engine stop.    1969 07 20

Sv: Surdegshotel

Jag spår att nästa trend inom hembryggningen blir Lambic wink

Sv: Surdegshotel

http://www.humle.se/punbb/viewtopic.php?id=1785

http://bistron.tumblr.com/

Sv: Surdegshotel

"samt svabbade golven med en egengjord öl "
Bättre än grönsåpa?

Ja du verkar vara en riktig trendsetter, Bo. Vi får väl se om ölsvabbningen slår igenom bättre än surdegarna för 15 år sen! big_smile

Eller är det så att du släpar efter? Jag vill minnas att surdeg (innan någon ens hört uttrycket levain) var mäkta poppis i kollektiven på 70-talet, ihop med råris och malvate...