1 Senast ändrad av Krickan (2024-10-11 02:36:48)

Öl #7

Bryggdagen blir av under de närmsta veckorna/månaden då tillfället infinner sig. Jag tar gärna emot kommentarer, tips och råd i väntan på den.

Färsk GraIPA

12 liter BIAB.

Malt:
Barke® pilsnermalt (Weyermann®): 3 kg.

Humlegivor:
Chinook, pellets 2023: 30 g i 60 min.
Citra, pellets 2023: 25 g i 5 min.
Cryo Citra, pellets 2023: 25 g i 0 min.

Cryo Mosaic, kottar 2023: 25 g. Tillsätts fem dagar innan flasktappning.

Voss Kveik (Lallemand) 11 g.


SG: Info kommer

2 Senast ändrad av Krickan (2024-09-24 12:52:03)

Sv: Öl #7

Chinook skulle kanske vara ett alternativ att humla med?
Jag eftertraktar mycket grapefrukt.

Sv: Öl #7

Ja, varför inte byta till Chinook. Istf Cascade på 60.

Cryo har jag inte använt, så det vet jag inget om.

Sv: Öl #7

Jag byter ut Cascade mot Chinook.
Tack för rådet Perwaste.

Detta blir min först bryggning med Cryo. Det ska bli intressant att se resultatet.

Sv: Öl #7

Ölet har står på jäsning en vecka och kommer nu att torrhumlas inför flasktappning som troligen blir av nu till helgen.