Jäser FRUKTANSVÄRT långsamt
Är inte en jätte rutinerad hembryggare men har testat på att göra öl, cider och mjöd. Men ville testa göra fulvin.
I fulvinet hade jag:
25 st Kiviks hallon blåbär bärdryck
ca 5.5 kg socker
Ett paket Lalvin borgovin rc 212
och lite jästnäring.
Problemet är att det jäser väldigt långsamt, på ca 2 veckor har endast gått från 1.095 till 1.085.
Trodde jästen var död eller något ett tag så tillsatte ett till paket och det gjorde så att det bubblade lite mer i röret, men det jäser fortfarande på långsamt. I efterhand kom jag på att jag var lite dålig på att syresätta vätskan innan jag tillsatte jästen men det borde väll ändå inte vara anledningen till att det går så långsamt? Har även haft i jästnäring så det är inte det.
Någon som har tidigare erfarenhet av långsamma jäsningar och har några tankar om det?