Cider i Grainfather G30
Tjenare!
Undrar om någon här har erfarenhet av att t.ex göra cidersats:
https://shop.humle.se/cider/cidersatser … ove-jack-s
I en grainfather G30? Är detta något som skulle fungera.
Tacksam för svar!
Mathias
Du är inte inloggad. För att använda forumet fullt ut bör du logga in eller registrera ett användarkonto.
Humlebladet → Vin, cider och mjöd → Cider i Grainfather G30
Sidor 1
Du måste logga in eller registrera ett konto för att svara
Tjenare!
Undrar om någon här har erfarenhet av att t.ex göra cidersats:
https://shop.humle.se/cider/cidersatser … ove-jack-s
I en grainfather G30? Är detta något som skulle fungera.
Tacksam för svar!
Mathias
Vad skulle den fylla för funktion? Du ska inte koka cidern, inte pastörisera heller.
Vad skulle den fylla för funktion? Du ska inte koka cidern, inte pastörisera heller.
Den cidersatsen jag har hemma kräver att man kokar vatten, det är en 25L sats. Kan återkomma med bild senare!
ekstedt skrev:Vad skulle den fylla för funktion? Du ska inte koka cidern, inte pastörisera heller.
Den cidersatsen jag har hemma kräver att man kokar vatten, det är en 25L sats. Kan återkomma med bild senare!
https://imgur.com/a/XGuuHrR här är den jag har.
Varför skulle man behöva koka? Framgår inte av vare sig bilden eller länken.
Varför skulle man behöva koka? Framgår inte av vare sig bilden eller länken.
Står det på instruktionerna, koka upp vatten tillsätt ingredienser samt 1kg socker har jag för mig det var. Så borde fungera med en G30 då den givetvis kan koka upp den mängden.
På MJ:s instruktioner står det bara att man ska tillsätta 3 l kokande vatten. Oklart varför, borde funka med kranvatten direkt. Möjligen för att sockret ska lösa sig enklare.
Men finns oavsett ingen anledning att koka hela rasket.
Ett annat tips angående MJ:s cidersatser. Att man ska tillsätta extra socker är förstås skumt. Om man bara späder ut med samma faktor som själva koncentreringen gjordes så ska man ju hamna på samma sockerhalt som den ursprungliga musten. Vilket normalt räcker. Så att såpass mycket socker krävs tyder på att man späder mer än koncentreringen. Vad det har för effekt på smaken är inte svårt att inse. Så för bättre resultat använder man mindre andel vatten och skippar sockret. Vet en som gjorde så med betydligt bättre äppelsmak.
Ett annat tips angående MJ:s cidersatser. Att man ska tillsätta extra socker är förstås skumt. Om man bara späder ut med samma faktor som själva koncentreringen gjordes så ska man ju hamna på samma sockerhalt som den ursprungliga musten. Vilket normalt räcker. Så att såpass mycket socker krävs tyder på att man späder mer än koncentreringen. Vad det har för effekt på smaken är inte svårt att inse. Så för bättre resultat använder man mindre andel vatten och skippar sockret. Vet en som gjorde så med betydligt bättre äppelsmak.
Ok, tack för hjälpen!
Sidor 1
Du måste logga in eller registrera ett konto för att svara
Humlebladet → Vin, cider och mjöd → Cider i Grainfather G30