Öl #1
Gör min första öl på många år och min första BIAB.
Har köpt hem en blandning av malter och tänkte brygga en 4 öl om året om 12 liter styck.
Jag startar med en mörk ale med hög alkoholhalt som får lagras ett år för att kunna öppnas vid nästa års planerade flytt.
Jobbar på receptet inför lördagens bryggning och har hamnat såhär än så länge:
12 liter
ABV: 10.00 %
OG: 1.103 SG FG: 1.029 SG
IBUs: 38.9
145.4 EBC
Malter:
Maris Otter Ale Malt (Crisp) 3 kg
Carared® (Weyermann®) 1 kg
Chocolate Malt (Crisp) 0,4 kg
Rostat korn (Weyermann®) 0,4 kg
Vetemalt (Weyermann®) 0,2 kg
Flaked Torrefied Barley (Crisp) 0,10 kg
Special B (Dingemans) 0,20 kg
Gotländsk rökmalt 0,10 kg
Humle: Magnum, Sverige (ekologisk) kottar 2019 25 g, 60 min
Jäst: New World Strong Ale (Mangrove Jack's M42) 10 g
Klarningsmedel: Protafloc, granulat
Jag tar gärna hjälp med att trimma receptet.