Nybörjarbryggning:Inca India Pale Ale,recept maltextrakt från humle.se
Så nu har jag hadlat 15L jäskärl mm för att brygga 10L öl.
Tänkte köra: Inca India Pale Ale
Volym: har minskat receptet från 25 liter till 10 liter:
Maltextrakt
1,6 kg ljust torkat maltextrakt
Specialmalt
0,1 kg Light Crystal Malt
Bitterhumle
28 g Perle kottar 8,1% alfasyra (eller motsvarande mängd alfasyra av annat humle)
Smakhumle
Aromhumle
16 g Perle kottar
Jäst
1028 London Ale eller Safale S-04
1. Så första frågan ska jag väga jästen och ta 10 delar av 25?
2. Hur stor kastrull ska jag ha? Jag har en 5L räcker den?
3. Jag köpte jäskärl med hål och tapp, var det rätt?
4. Jag testade min hydrometer som jag köpte ( http://shop.humle.se/utrustning/matning … ill-120-oe ) när jag körde in den i 20 graders vatten så visade den ca 4 (2a sträcket, ska det inte vara 10 sträck mellan 0 och 10, här är det bara 5?) , ska den inte visa 20 när man kör den i vanligt vatten?
5. tänkte ha jäsningshinken när den jäser uppe i vinden, det är ca 16-18 grader där, nästan året om (förutom maj-augusti) skulle det funka?
Mina glutenfria skapelser: http://glutenfriabryggaren.eekonline.se/