Sv: Braumeister
Om man likt Megen upplever att ölet ändå (trots PH 5,2 i mäsken) blir något syrlig..
Vad göra?
Har mjukt vatten och använder PH5,2 Stabilisator.
Den här salttillsatsen till 20 liter vatten ska få ditt vatten att "imitera" vattnet i Burton on Trent som har ett hårt och sulfatrikt vatten vilket accentuerar beskan och bör ge ett torrt och "crispigt" öl - en populär modell för IPA:s etc
15g kalciumsulfat
11g magnesiumsulfat
1g kalciumklorid
4g kalciumkarbonatuppskattat pH 8,33
kalciumkarbonatet och kalciumsulfatet bör tillsättas i mäsken när maltet finns där.
Kom ihåg att jag fick detta tipset (baserat på just mitt vattenvärde) för ett par år sen. Och kom på att jag tydligen borde börja läsa på lite om vattenbehandling. 8,33!
Nån som kan tipsa om lektyr?, helst på svenska!