Sv: Bryggdag
Nu brygger jag en EKG Ale, första gången jag testar den. Ser lovande ut, får fram riktigt klar och fin vört. Jag har nog haft lite väl finmald malt tidigare.
Du är inte inloggad. För att använda forumet fullt ut bör du logga in eller registrera ett användarkonto.
Humlebladet → Inget av ovanstående... → Bryggdag
Nu brygger jag en EKG Ale, första gången jag testar den. Ser lovande ut, får fram riktigt klar och fin vört. Jag har nog haft lite väl finmald malt tidigare.
Dags för en ny hefeweizen. Denna gång med full volume no sparge i Braumeisern; http://www.lindhcraftbeer.com/2015/07/h … enosparge/
IPA med inspiration från Northern Brewers "Kiwi Express AG" lakas just nu.
Idag skapar jag mig en batch Dry Stout, sista dagen på semestern.
Idag bryggs det en ny version på en IPA som blev väldigt bra sist. Lite annat humleschema bara.
IPA bitterhumle vid 60min sedan NZ Cascade, Southern Passion och J17 vid 10 min flame out som tidigare och sedan samma som torrhumling.
Blev en American Amber Ale i helgen.
Blogginlägg:
http://fearwolf.blogspot.se/2015/09/bry … amber.html
/Peter
Lunchbryggning. Var iväg och mustade äpplen, så nu blir det 25 l cider. Jag fick en vild idé och kastade i 1,5 kg krusbär också. Ett test.
Idag, Best Bitter. Lika bra att passa på innan man städar undan allt ordentligt.
Humlebombad IPA bryggdes idag. Behövde bli av med massa gamla slattar. Bra eller anus får framtiden utvisa, otillräcklig humlekaraktär lär det inte bli i alla fall...
Första lagerölen, suget hårt att försöka kyla vört när kranvattnet är 16° varmt.. Blir även första ölen i kyl styrd av en BrewPi och första ölen syresatt med syrgas :-)
En Pale Ale åt IPA-hållet skapas medan dottern är i skolan :-) Samma här, humlebombad av hoppeplock från frysen.
Idag blir det Harvest IPA, 250g torkad humlemix av "Fuggle, NB", "Hallertauer, Tettnang".
Idag blir det Harvest IPA, 250g torkad humlemix av "Fuggle, NB", "Hallertauer, Tettnang".
Hur tänker du angående malt och jästval i en sådan öl? Antar att det är på hemodlad humle med mer klassiska gröna bidrag som gräs, örter, barr och blommor.
Så blev det, lite flummigt.
Humlegivorna gick i enligt schemat, men vid 90min smakade jag av och kokade ytterligare 20min då det saknades lite bett.
Det jäser fortfarande lite, men jag har smakat, det blir ju helt klart en mild IPA, men inga fulsmaker förutom jästen som är syrlig. Hoppas det försvinner, jag har ingen erfarenhet av M07.
1,00 ml Lactic Acid (Mash 60,0 mins) Water Agent 1 -
5,50 kg Pale Ale (Crisp) (7,9 EBC) Grain 2 96,5 %
0,20 kg Crystal Medium Dark (270,0 EBC) Grain 3 3,5 %
38,00 g Northern Brewer/Fuggle homegrown [5,00 %] - First Wort 90,0 min Hop 4 25,3 IBUs
100,00 g Hallertauer/Tettnang [4,00 %] - Boil 15,0 min Hop 5 22,5 IBUs
100,00 g Hallertauer/Tettnang [4,80 %] - Boil 5,0 min Hop 6 10,8 IBUs
2,0 pkg British Ale Yeast (Mangrove Jack's #M07) Yeast 7 -
Jag ville hålla maltbasen transparent för att låta humlen lysa igenom. I min förra Harvest Ale blev humle aromen så subtil att malten tog över.
Och denna bryggning styrker att min humle inte ger speciellt mycket av vare sig beska eller arom.
Idag mera Mangrove, M84.
Nedskruvad Modern Lager (3,5a) med Simcoe och Kohatu.
Nu kokar en DIPA med drygt 30g humle per liter, torrhumlen inräknat.
I helgen bryggdes in riktigt stark skotte (OG 121) med muscovadosocker. Tanken är en öl som påminner smakmässigt om mörk rom.
http://fearwolf.blogspot.se/2015/10/sam … ifter.html
/Peter
Idag bryggdes det en best bitter med endast hemodlad humle.
NB som bittergiva och fuggle som aromhumle. I maltnotan finns även en hemgjord karamellmalt. :-)
I helgen blev det bryggt två öl. Öl nummer två blev en American Strong Ale med Cararye. Blogginlägg:
http://fearwolf.blogspot.se/2015/10/bry … -wolf.html
/Peter
Då drar vi igång en batch Dortmunder Export. De gamla Biltemakastrullerna får jobba en gång till, i väntan på att tiden för att bygga ett eget verk plötsligt infaller.
Idag mera Mangrove, M84.
Nedskruvad Modern Lager (3,5a) med Simcoe och Kohatu.
Samma recept förutom annan jäst och en nypa munich.
I helgen bryggde vi en belgian dark strong ale med dadelsirap.
http://fearwolf.blogspot.se/2015/12/bry … crets.html
/Peter
Jaha, jag skulle göra en ren tjeck, med Saaz. Nu såg jag såklart fel på vilka malter jag hade i källaren, så det får bli en hittepå-lager istället.
För 27 l blir det såhär istället:
2,3 kg pilsnermalt
1,1 kg pale-alemalt
1,5 kg vetemalt
116 g wienermalt
116 g caramunich
Jag har inte klurat klart på humlegivorna än, men det blir med Saaz i alla fall. Och med WL 800.
Inte som planen, men vi får se vad det blir för resultat av detta......
//Perwaste
Humlebladet → Inget av ovanstående... → Bryggdag