wiener med en släng av pilsner jäst i rumstemp?
Jo jag jäste en sådan. Fick ihop en helt underbar öl. Körde en delad sats och jäste halva med bry 97 och resten med 34/70
Ville ha en vienna med lite stöt i. Inte stark utan med humlesmak utan grimaserande beska.
Jo det blev så klart bättre med lagerjästen, men båda är kanon.
Lite carafoam, annars bara vienna malt. Något lite carafa lll för färgen ska erkännas.
En wiener långt utanför stilen men otroligt trevlig och mer i stil med mörk pilsner......?
Det finns mycket ale-varianter som passar bättre i beskrivningen, men denna har inte ett spår av alekaraktär.
kanske en ny stil????
Kommer inte posta nåt recept ännu, förrän jag bryggt samma igen.
Otroligt krämigt skum. Ungefär som vispgrädde. Efter ca 7 min på fat efter inskakande av co2
Men ska efter detta testet fortsätta dela satserna och köra denna Bry97 jästen som är Lallemands version av californiajäst.
Ville bara föreviga ett sånt här ögonblick med en liten notis i detta forum.
Nästa gång blir det att öka på med 50ppm calcium och kanske 50g 3% humle vid 5 min. Men det är petitesser i detta stora ögonblick av vad jag kallar en jävligt bra bira!
Bryggverk 200L. 300L mjöktank gasol och cylinderkonisk trycktank med kylslinga för 200L batcher
I have 50 prototypes of various whatevers around the house