Björn - Jag gör något liknande men tycker det inte är riktigt optimalt samtidigt som det underlättat om Brewster hade invändigt mått markerat. Men men.
Crabson - Tyvärr vet jag inte den undre gränsen för att brygga om det nu finns en sådan. Jag bryggde 15 l och tror inte det skulle vara några problem att skala ner ytterligare.
Den håller temperaturen perfekt och det gick relativt snabbt. Nästa gång tänker jag dock skynda på lite genom att hälla i lite kokande vatten för att snabbare komma upp i rätt mäsktemperatur.
Något svårare var det att få den konstant på hundra grader för att det skulle sjuda. Locket man får med har ett mellanstort hål men jag täppte till det mesta av det.
Vörten blev inte alls grumlig utan väldigt fin. En del mosade humlepellets följde med i jäshinken men relativt lite.
Min Beersmith fråga kvarstår. Är "Pot & cooler 19 L all grain" det som bäst passar in på Brewster? Man får helt olika världen på alkhol, färg och ibu beroende på utrustning vilket jag inte tycker borde spela så stor roll men det uppstår en viss osäkerhet när man använder Beersmith om man inte kan lite på de värden programmet spottar ut.