Brygghuseffektivitet som funktion av vörtstyrka

Hej! När jag knåpar ihop mina ölrecept brukar jag kolla på gamla brygder för att se effektiviteten jag har vid den vörtstyrkan. Jag bestämde mig för att sammanfatta resultaten ifrån alla bryggningar jag har gjort sedan jag bytte lägenhet. Jag tänkte att det kanske är intressant för några.

http://www.humle.se/punbb/images/upload/maltmarten_brygghuseffektivitet.jpg

Det är en ganska rejäl spridning. Jag tror de låga värdena ofta beror på att mycket förloras till humlepåsarna. Och även att jag ibland häller ut en halvliter vört på golvet när jag glömmer att stänga tappkranen på jästunnan...

Jäser: -
Lagrar/dricker: -
Planerar: Barley wine, porter.

Sv: Brygghuseffektivitet som funktion av vörtstyrka

Kul med statistik!
Jag gissar att du satslakar?

Sv: Brygghuseffektivitet som funktion av vörtstyrka

svensson.lu skrev:

Jag gissar att du satslakar?

Yes! Hur skiljer sig effektiviteten mot flödeslakning?

Jäser: -
Lagrar/dricker: -
Planerar: Barley wine, porter.

Sv: Brygghuseffektivitet som funktion av vörtstyrka

Du får en mer konstant linje med en effektivitet på 85-90+ beroende på konstruktion och lakhastighet.

Sv: Brygghuseffektivitet som funktion av vörtstyrka

Hej

Jag får oxså alltid bättre verkningsgrad med flödeslakning. Men ca 77 % med ett OG på 1065 skulle jag va mycket nöjd med

Bo

Contact light, ok engine stop.    1969 07 20