Weissbiertråden
Startar på begäran en ny tråd om weissbier, hittade ingen gammal tråd jag kunde återuppväcka som handlade uteslutande om denna öltypen. Vi kan ju ha den här tråden och byta erfarenheter och idéer om just weissbier, ungefär som scaryeyes' pilsnertråd.
Hursomhelst, här är receptet som bryggdes idag:
25 liter, OG 1,054, 12 IBU, planerad FG 1,013
3 kg pilsnermalt (Weyermann)
3 kg vetemalt (Weyermann)
30 g Hersbrucker @ 3.0% 60 minuter
WYeast Weihenstephan 3068. 1,5 liter förkultur.
Inga konstigheter här, mäskade vid 67°C, enkelinfusion. Tänkte jäsa i källaren vid 18°C. Det var länge sedan jag bryggde en riktig weissbier, så det här har jag sett fram emot ett tag. Ligger lite högt i OG för öltypen, men det är helt medvetet och inspirerat av Jamils recept på weissbier.