Du ska inte behöva mer jäst för flaskjäsning om du inte filtrerar eller har den på sekundär i månader. Jag tror att i de flesta fall när man får problem med kolsyra i flaskorna så beror det på att man tappat om ölen ett antal gånger efter att den är färdigjäst eller låtit den stå vid lite hög temperatur en längre tid. Då avgår mycket av den kolsyra som redan är löst i ölen och man kan då behöva prima med mer socker för att uppnå önskad kolsyrehalt i ölen. Jästen finns kvar där även om ölen ser helt klar ut var så säker. En annan anledning kan vara hög alkoholhalt, då kan det behövas lite frisk jäst för att få en bra kolsyra. Med hög alkoholhalt menar jag 9-10% och uppåt.
Ett färskt exempel: Jag gjorde nyligen en Wee Heavy på ca 9,1%. Den jäste på primär i 17dagar med WLP004 som är ganska högflockande, därefter tappade jag om ölen på ett nytt kärl och tillförde isinglass för att få den lite klarare. Ställde i kylskåp i 6 dagar för att sedan tappa på flaska med normal primningsmängd. Ölen var mycket klar när den tappades på flaska. Två, tre veckor efteråt är det fin kolsyra i flaskorna och ett mycket tunt jästlager i botten på flaskan.
Med din jäst och alkoholhalt ska du inte ha några problem.
PS: Jästen som blir på botten efter din flaskjäsning toppar du ölen med så får du en klassisk Weissbier i gestaltningen också.