Recept och bilder till den som har dålig inspiration - O'la la Chouffe
Idag bryggdes en Belgisk Pale
En lite lättare och aningen annorlunda än La Chouffe som fått stå som inspirationsmodell.
Passade även på att ta lite bilder under resans gång, kanske kan vara kul att se hur jag har det.
Receptet -
Effektivitet - 75.7%
Kokvolym -25 Liter
Jäsvolym -21 Liter
OG - 1.060
FG - ?????
IBU - 30
EBC - 18.4
Malt
4,50 Kg Pale Ale (W) 86,5%
0,30 Kg Caravienne 5,8%
0,10 Kg Special B 1,9%
0,10 Kg Vetemalt 1,9%
Humle
15g Magnum @ 60 min
10g Fuggles @ 60 min
Övrigt
3g Kummin hel
5g Koriander hel
5g Spikummin hel
2 x Wyeast 3522 Belgian Ardennes.
Krockskadad manifold
Värma mäskvatten
En egensinnig "dipstick" som är felmärkt
Inmäskning
Toppar upp med mäskvattnet 27 liter i allt plus lite salter
Spot on som Gordon brukar säga
Spot on som Gordon fortfarande brukar säga
Börjar koket och värmer upp sista lakvattnet
Nu kokar det!
Väger upp lite kryddor på min knarkvåg, kummin koriander, spiskummin..
Kylningsmatrix, det ser rörigt ut och det är det också
Utgående kyld vört från PVV, clean as a whistle
Kollapsad whirlpoolkon
www.facebook.com/bryggradio