Hallå, har ett recept som jag bryggde i somras som är ett recept på Bishops Finger från boken "Clone Brews" av Mark & Tess Szamatulski, den blev VÄLDIGT bra och har nu bara 12 flaskor kvar...
19liter, Og 1,052-1,055, Fg 1,011-1,014, IBU40, SRM 13, 5,2 vol% fick jag..
3,7 kg Pale Ale Malt
0,3kg crystal malt
0,150kg puffat vete
120 g Amber Malt
90 min på 68grader
Kokning
20 gram 8.5% Target 90 min
60 gram glukos 90 min
10 gram EKG 15 min
10 gram Challenger 15min
5ml irish moss 15min
10gram EKG 2min
10gram Styrian Goldings 2min
Jag använde 1968 special london ale jäst utan förkultur
primade med socker och har sedan njutit... Primade dock lite tidigt så att jag blev tvungen att öppna flaskorna för att släppa ut lite tryck, det blev ett jävla skummande i början..
Har som sagt använt det här receptet en gång och kommer defenitivt använda det igen, jag körde ett kok på 53liter, jag kommer dock öka på lite grann med Ambermalten, kanske 140gram vid nästa kok.....
/Matte