Vattenjusteringsråd efterlyses

Har bryggt i snart 2 år med bra resultat när det gäller humligt, kryddigt & maltigt öl. Jag vill försöka finjustera små saker & känner att bryggvattnet är nästa steg för mig. Har tagit reda på min vattenprofil:
Ca 24 (Kalcium)
Mg 0.63 (Magnesium)
Na 2.6 (Natrium)
SO4 15 (Sulfat)
Cl 3.9 (Klorid)
HCO3 51(Bikarbonat)
pH 8.0

Jag har läst mig till en del kunskap men det verkar som att jag har väldigt låga värden. Vill inte hålla på att justera så jag får exakt "rätt" vattenprofil för en viss öltyp utan bara ge mina öl lite extra hjälp på traven. Något tips på vart jag ska börja söka lyckan?

Sv: Vattenjusteringsråd efterlyses

Lite kalcium och antingen sulfat (krispiga och humliga öl) eller klorid (fylliga och maltiga öl) dvs caso4 eller cacl kommer lyfta dina öl. Läs mer på http://www.lindhcraftbeer.com/2014/03/vattenbehandling/

Besök min ölbryggarblogg http://www.lindhcraftbeer.com

Sv: Vattenjusteringsråd efterlyses

Nu har jag påbörjat min första vattenbehandlade öl. Jag har läst, läst, läst, tagit hjälp av dokument, program & Lindhs blogg men det är något som är galet. Ölen som jag håller på att koka just nu är en mild & saltmängderna jag använde var väldigt små (4,5g totalt) så jag tänkte att det kan ju inte bli särskilt fel, men när jag använde min nyinköpta Digitala pH-mätare från humlegården så visade den 4,00. Hur är det möjligt? Jag tog ett prov i samband med lakningen & lät temperaturen sjunka till rumstemp. Måste man ta provet tidigt i mäsken & ha med krossad malt i provet? Behöver mätaren kalibreras före användning?

Väldigt tacksam för hjälp

Sv: Vattenjusteringsråd efterlyses

Mätaren måste kalibreras.

http://www.beernakedblog.com - Recensioner, bryggerfarenheter, recept, brygglogg etc.