Amylas Enzym

Såg i ett barley wine recept på beersmith cloud att man använder amylas enzym som tillsats. Har letat men hittar inget.  Man kan kanske ta enzymatisk malt istället. Men det verkade smidigt med enzymet för att hjälpa jästen.
Några funderingar kring detta?

Sv: Amylas Enzym

Den heter alfa-beta enzym och ger egentligen bara en optimal försockringsrast under mäskningen. Finns på bild hos Humlegården men är slut på lager sedan länge som jag förstått det:
http://shop.humle.se/tillsatser/


http://shop.humle.se/shop/11011/grp0/grp-gridimage-79fce6.jpg

Besök min ölbryggarblogg http://www.lindhcraftbeer.com

Sv: Amylas Enzym

Aha, där ser man! Men det är inget att hålla på med enligt dig som veteran inom området? smile

Sv: Amylas Enzym

Jag har inte kunnat testa den själv men har heller inte sett något behov. Jag får väldigt bra utjäsning av mina öl ändå smile

Besök min ölbryggarblogg http://www.lindhcraftbeer.com

Sv: Amylas Enzym

Ett alternativ kanske - från en butik för hembrä... eh hembryggare med något vidare intresse.

http://www.pgw.se/catalogsearch/result/?q=pilsnerenzym