Vilken maltkross ska man välja?
Hej,
jag tänkte köpa en riktigt maltkross då jag är trött på alla de "hemmagjorda" försöken att krossa malten på. Jag har en "corona" liknande kvarn som är helt värdelös, blir bara mjöl, så det är ej aktuellt utan det ska vara valsar.
Så jag tänker nog köpa antingen en "Brewferm maltkross" från bryggbolaget.se som kostar 1495 sek. Den är inklusive en kåpa för själva malten samt även bänkskiva och vev.
Eller så tänker jag nog köpa en "Monster Mill MM-2" från humlegårdens ekolager som kostar 1690 sek PLUS 695 sek för kåpa samt bänkskiva. Alltså 2385 sek.
Ganska stor prisskillnad känner jag och det lutar lite åt den förstnämnda maltkrossen.
Jag undrar om det är nån som kan säga vad skillnaden mellan dessa två är? Är det stor skillnad eller bara minimal skillnad? Hur är kvaliteten på den förstnämnda? Hur länge håller en sån här apparat? Vilken rekommenderar ni?
Tacksam för svar! ![]()
//Ludvig
