Nu var det min tur att prova...
Skulle ju inte brygga förrän ja kom hem från mexico. Men kunde inte vänta. Så ja drog igång ett brygg i dag.
Inget har hitills gått som det var tänkt. Lakningen satte igen omedelbart. Så där av den otroligt låga mäsktempen....
Dessutom hade jag slut på vienermalt. Basingrediensen i detta receptet. Såg sen att färgen verkar på tok för mörk åxå. Men denna gången kommer inte det från chokladmalten tror jag
Sen hade jag inte mer än 7 gram saaz då jag skulle haft det dubbla.
Får väl se vad som händer här näst......
Batch Size: 23,02 L
Boil Size: 26,35 L
Estimated OG: 1,054 SG
Estimated Color: 39,1 EBC
Estimated IBU: 31,3 IBU
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
0,40 kg Grits (2,0 EBC) Adjunct 7,27 %
2,50 kg Viking Münchermalt (18,0 EBC) Grain 45,42 %
1,50 kg Viking Viennamalt (7,0 EBC) Grain 27,25 %
0,50 kg Viking Melanoidmalt (70,0 EBC) Grain 9,08 %
0,45 kg Viking Crystal 100 (100,0 EBC) Grain 8,24 %
0,15 kg Carafa I (663,9 EBC) Grain 2,73 %
21,00 gm Spalter [4,50 %] (60 min) Hops 9,7 IBU
19,00 gm Northern Brewer [8,50 %] (60 min) Hops 16,5 IBU
14,00 gm Styrian Goldings [4,40 %] (20 min) Hops 3,8 IBU
7,00 gm Saaz [3,50 %] (20 min) Hops 1,4 IBU
Mash Schedule: Temperature Mash, 2 Step, Light Body
Total Grain Weight: 5,50 kg
----------------------------
Temperature Mash, 2 Step, Light Body
Step Time Name Description Step Temp
30 min Protein Rest Add 18,16 L of water at 53,2 C 50,0 C
75 min Saccharification Add 0,00 L of water and heat to 63,063,0 C
10 min Mash Out Add 10,00 L of water and heat to 75,75,6 C
Bryggverk 3.02, planerar för version 3.11
Bryggverk 200L. 300L mjöktank gasol och cylinderkonisk trycktank med kylslinga för 200L batcher
I have 50 prototypes of various whatevers around the house