Ett bittert försök

Nybörjare som jag är så testade jag Bishop Bennys Best Bitter receptet.
Följde anvisningarna till punkt å pricka och jag kollade även in forumets
alla tänkbara trådar för nybörjare. Fick tyvärr inte till min första bryggning.
Ölen i sig smakade inte direkt illa, men kolsyran uteblev helt. Blandade en
sockergiva på ca 60 gram bryggsocker till ca 16 l öl. Ändå ingen kolsyra
efter 3 veckor i flaska? Nåja, skam den som ger sig, nästa öl får bli en IPA.
Dock vet jag inte vilket recept jag ska testa än. Leker lite med Beersmith.

Sv: Ett bittert försök

Det motsvarar en strösocker giva på 3,38g/l så så mycket kolsyra ska det inte ge. Skulle tippa på runt 1,7-1,8 CO2 enheter vilket motsvarar stilen du bryggt väl. Eftersom du inte upplever någon karbonering vad tror du kan ha gått fel?

Löste sig sockerblandningen ordentligt i ölen?
Hur varm var ölen vid tappning?
Kan några flaskor läckt?
Fick du på kapsylerna strax efteråt,eller stod ölen länge innan det hamnade på flaska efter du tillfört sockret?

Jäst brukar det finnas kvar i tillräcklig mängd för att karbonera i flaskan, särskilt vid svagare öl. Tre veckor ska också vara tillräcklig tid.

Sv: Ett bittert försök

Löste bryggsockret i varmt vatten innan jag hällde i det i andra jäskärlet.
Öltemp ca 19 C.
Testat samtliga flaskor genom att vända dom upp å ner.
Tappade flaskorna var för sig, kapsylerade varje flaska omgående.
Sparade ca 2 cm luft i varje flaska.

Sv: Ett bittert försök

Hur många flaskor har du öppnat och druckit?

Prova att skaka en rejält och öppna, pyser det inget alls?

Sv: Ett bittert försök

Får endast ett kort, svagt pshh vid öppning, sen inget alls. Dåligt med skum oxå tyvärr...

Sv: Ett bittert försök

Hej

Du har nog kolsyra men antagligen är den så lite att ölet känns platt.

En nyttig länk    http://nqrbrewing.com/widgets/intro0.html

Bo

Contact light, ok engine stop.    1969 07 20

Sv: Ett bittert försök

Tack för länken!