Coffe Stout
Hej
Jag testade i dag en Coffee Stout från Nils Oscar. jag tyckte den smakade alldeles utmärkt.
Jag skulle gärna vilja brygga mej en klon av den
Eftersom jag bor i obyggden så får jag knappast tag i det espressokaffe från Rwanda, vilket låter ungefär som Bergen Belsen, eller Auswitsch för mej.
Hutu/Tutsi utrotningen april 1994, jag kom i håg eländet.
Det finns ju en sorts sannings komission nu som bearbetar traumat från då.
OK:
Som sagt ölet var mycket välsmakande.
Någon som kan tänkas med ett recept på 12 liter.
Vilken espresso kan tänkas, går det bra med en ordinarie?
Hur mycket skall jag alltså ha i för 12 liter samt resten av rostat korn m.m
Vilken jäst kan tänkas fungera.
Kan jag göra en s.k sen inmäsjning, den svarta malten i huvudmäskningen dom sista 20 min av själva infussionsmäskningen= mindre syrlig smak på stouten?
Bo