Bryggdag
Fortsättning på den gamla bryggdag-tråden.
Du är inte inloggad. För att använda forumet fullt ut bör du logga in eller registrera ett användarkonto.
Humlebladet → Inget av ovanstående... → Bryggdag
Idag bryggs det Lager med Wyeast Gambrinus. Välhumlad med Northern Brewer och Tettnanger.
F'n Close to water...
En Düsseldorf Alt enligt konsten alla regler.
Svante, du föll verkligen för det där med "Malte"? Passar dig väldigt bra!
Svante, du föll verkligen för det där med "Malte"? Passar dig väldigt bra!
Tack ska du ha Pål... Han passar mig verkligen bra!
Malte är min son - han jobbar också på Humlegården.
Där ser man! Ett fint namn, Malte!
Min dotter heter Ester
Mina heter Carlotta och Gabriela.
Min dag idag...
test av NR 1 i all grain.... pilsnermalt, humle och jäst
Blev så här i BeerSmith och mitt resultat stämde rätt bra
Slutade på ett OG 22....
smakade lite beskt men kanske blir bra....
Kul i varje fall , frugan var inte lika impad !
Körde en standard förmiddagsbrygg av en välhumlad Saison (Chinook och Lemon Drops) som nu jäser med uppodlad jäst från nya favoriten på Systembolaget Vieille Ville Saison från Birrificio Del Ducato.
+1 på Vieille Ville Saison, jäkla god.
Har faktiskt en saison på flaska, ingen kolsyra riktigt ännu, gjord med slattarna därifrån.
Just nu är den väldigt syrlig. Vet inte om det kommer från Vieille Ville Saison. Mixade den med Belle Saison, pilsner, råg, (minns ej humlen nu) samt salvia. Belle har aldrig kastat just denna stora syrligheten innan för mig.
edit: knäckte en flaska. Bretten märks, lukten är bekant från Vieille Ville Saison + salvian som nu är mer mild än övergripande. Syrligheten har lagt sig lite. Smakar som en väldigt trevlig saison, synd bara att kolsyran inte är där ännu. Flaskade vid 1.006 utan extra jäst, gissar jag får vänta ett par veckor till. Halva batchen har iofs Saccharomyces-bruxellensis-trois i sig, den har jag inte smakat av ännu.
I helgen bryggdes 70 liter barley wine. Skall ha i 3 kilo lönnsirap sen också. Mangrove British Ale som jäst.
http://fearwolf.blogspot.se/2015/04/bry … arley.html
/Peter
Sitter här och laddar för 25 liter Saaz single hop ale, dagens brygd. Lite kort på carapils, får laborera lite med andra malter som ersättning. Ska bara få igång övriga delar av familjen innan jag ockuperar köket.
Edit// Carspilsen räckte, och jag lyckades klämma fram 54 i OG. Så får vi se vad 1056 American Ale kan skapa tillsammans med en massa Saaz :-)
Och några deciliter vört samt rest av malt fick bli gott bröd samtidigt.
Hörs
//Per
Imorgon bryggs det med spännande ingredienser. Läs mer på :
http://www.beernakedblog.com/brews/spli … nal-yeast/
Tankar om bryggdagen:
http://www.beernakedblog.com/brews/split-batch-brewday/
I helgen blev det bryggning av en saison som vi sedan skall dela in i tre delar (naturell, hallon och mynta och lime).
Blogginlägg: http://fearwolf.blogspot.se/2015/05/bry … aison.html
/Peter
Länge sedan jag skrev här...idag bryggs en mörk stark belgare med agavenektar.
Och idag blir det en IPA utan karamellmalt.
Och idag blir det en IPA utan karamellmalt.
Till sommarölträffen?
mankang skrev:Och idag blir det en IPA utan karamellmalt.
Till sommarölträffen?
Osäkert om den blir helt klar i tid men vi har en grym strong pale ale klar. Den finns även i en variant med belgisk jäst.
Lemur?
Edit: sry kunde inte låta bli...
Och nu står en för ljus Barley Wine på kylning, dvs en Blonde Barley Wine :-)
Gör ett hopkok på 4,5kg korn, 0,5kg hemma rostat som lakas ska bli ca 25liter i slutet !
Och så får en SHA Amarillo se dagens ljus.
Synd bara att klantskallen var med idag, efter kylningen tappades det ned i jäskärlet. Det var bra. Det som inte var bra var att kranjäveln i jäskärlet var öppen, så där porlade 7 liter ut över altanen. ... Nåja, 18 l kvar, de kommer smaka dubbelt så bra nu!
Humlebladet → Inget av ovanstående... → Bryggdag