Svart öl till frugan - Recepthjälp?
Hej!
Imorgon drar nästa bryggsession igång. Jag tänkte denna gång försöka göra en öl till min fru, som ofta tycker de öl jag föredrar är lite för beska och lågt kolsyrade. Hon gillar mest mörk lager och ibland stout. Favoriter är tex sam adams black lager och staropramen dark. Men även en guinness och stouts från svenska mikrobryggerier uppskattas - dock ofta med reservation mot den låga kolsyran.
Till mitt förfogande har jag inför morgondagen:
2kg pilsnermalt
chokladmalt
svartmalt
rostat korn
ljus karamellmalt
Challenger
Target
EKG
Nottingham torrjäst
Jag brygger 10l. Jag är själv dålig på svarta öl, mängder specialmalt osv. Förra försöket blev en überbesk bränd best som visserligen är god men man bedövar smaklökarna totalt efter en pint. Eftersom sam adams black är en stor favorit gissar jag att det kan labbas med smak och aromhumle. Lager finns det dock ingen möjlilghet för mig att brygga pga temperaturer. Men jag tänker mig nåt stoutliknande med mer kolsyra och kanske lite humlesmaker...
Utifrån mina luddiga riktlinjer är det någon som kan peka mig i rätt riktning?
Tacksam för all hjälp,
Anders
Edit: Glömde svartmalten och pale ale var slut så det blev pilsner