Varför blir mäsken plötsligt extremt kompakt
Jag har bryggt massvis av gånger i min Grainfather 30.
Har aldrig varit med om det som nu hänt.
Jag nyinförskaffade 10 Kg vanlig pilsnermalt (krossad) (Humlegården Weyermann)
Började att brygga en pilsner.
Först rann det extremt långsamt vid mäskningen.
Sedan tog lakningen 5 ggr så lång tid som vanligt.
Mäsken var extremt kompakt.
Därefter bryggde jag en IPA med Ale-malt
Allt gick som det brukar.
Efter detta gav jag mig på ett recept på en Tripple.
Detta innehöll pilsnermalt som basmalt så jag använde samma batch malt som till pilsnern.
Återigen gick mäskning och lakning oerhört långsamt.
Alla tre batcherna ser ut att bli bra men det är ju inte kul att vänta.
Kan det varit fel på malten, ex för hårt mald eller finns det andra felkällor.
Hoppas någon har erfarenhet.