Intressant produkt - komplement till cryohumlen.

https://yakimavalleyhops.com/products/c … 1530854533

Egentligen inte något helt nytt - möjligen i så fall för hembryggarmiljön. Säljs tydligen i lämpliga förpackningar för hembryggare.

Sv: Intressant produkt - komplement till cryohumlen.

Tjena
Hos oss på Humlegården har vi nu TNS som är just humleextrakt smile riktigt roliga att använda. Jag har provat att byta ut halva torrhumlingen till olja med gott resultat vilket ger mindre humlebös när man sen ska tappa upp och jag kan styra humlestyrkan i efterhand i corneliusfatetet genom att tillsätta några droppar extra när jag tycker det blivit för klent smile
https://shop.humle.se/humle/humleextrakt/
mvh
Anders

Sv: Intressant produkt - komplement till cryohumlen.

Hej

Testar väcka liv i det här. TNS humle extrakt är ju inte samma typ av produkt som humle extrakten som länkades, den från yakima är bara gjord för bäska och jag hade gärna sett någon motsvarighet på era hyllor.
Sen hade jag gärna sett incognito humlen hos er också https://www.johnihaas.com/incognito/. Det är en humleextrakt som är gjord för att användas i whirlpool primärt när man gör NEIPA. Har provat den typen av extrakt många gånger nu och den ger fantastiskt resultat samt att man får ut mer ur varje batch.

Mvh
Andreas

Sv: Intressant produkt - komplement till cryohumlen.

Tjena
Nej du har helt rätt. TNS extraktet är annorlunda från Yakimas på flera sätt men några stora skillnader för oss är att TNS extraktet är mer mångsidigt då det är lättlösligt i låga temperaturer och kan därmed användas i alla delar av bryggningen. Du kan ha den i koket, whirlpool eller torrhumling. Vill man åt just beska så är det ett separat extrakt man kan använda. Sen tycker jag att den stora fördelen med TNS humleextraktet är just att man kan tillsätta det i jästanken. Att använde det i koket känns som lite slöseri då det inte är billigare än humle. Jag har inte provat TNS i whirlpool men gissar att det kommer funka bra även där smile
Vi har inte några planera på fler leverantörer just nu av extrakt men vem vet i framtiden....
mvh
Anders