Temperatur vid lagring

Jag har precis tappat upp en IPA på flaska. Kolsyresättet med sockerlag. I vilken temperatur bör jag lagra den, och hur länge
AnetteT

Sv: Temperatur vid lagring

Då föreslår jag rumstemperatur.

Efter en vecka kan du tjuvsmaka någon kanske, men säg två veckor så kan du ställa svalt, och sätta igång att dricka direkt.

Utöver kolsyrejäsningens två veckor behövs ingen lagring, tvärt om är ipa bäst utan lagring.

3 Senast ändrad av ekstedt (2022-10-29 09:12:57)

Sv: Temperatur vid lagring

De flesta öl drickes med fördel så färska som möjligt, och ska därför inte "lagras" i det avseendet. Däremot kan de med fördel stå kallt när de har kolsyrejäst klart för att behålla fräschören så länge som möjligt. En annan fördel med att de står kallt är att de snabbare klarnar ytterligare.

Kolsyrejäsning görs med fördel i rumstemperatur.

http://fabrikorekstedt.blogspot.se/