Temperatur vid lagring
Jag har precis tappat upp en IPA på flaska. Kolsyresättet med sockerlag. I vilken temperatur bör jag lagra den, och hur länge
AnetteT
Du är inte inloggad. För att använda forumet fullt ut bör du logga in eller registrera ett användarkonto.
Humlebladet → Bryggmetoder och råvaror → Temperatur vid lagring
Sidor 1
Du måste logga in eller registrera ett konto för att svara
Jag har precis tappat upp en IPA på flaska. Kolsyresättet med sockerlag. I vilken temperatur bör jag lagra den, och hur länge
AnetteT
Då föreslår jag rumstemperatur.
Efter en vecka kan du tjuvsmaka någon kanske, men säg två veckor så kan du ställa svalt, och sätta igång att dricka direkt.
Utöver kolsyrejäsningens två veckor behövs ingen lagring, tvärt om är ipa bäst utan lagring.
De flesta öl drickes med fördel så färska som möjligt, och ska därför inte "lagras" i det avseendet. Däremot kan de med fördel stå kallt när de har kolsyrejäst klart för att behålla fräschören så länge som möjligt. En annan fördel med att de står kallt är att de snabbare klarnar ytterligare.
Kolsyrejäsning görs med fördel i rumstemperatur.
Sidor 1
Du måste logga in eller registrera ett konto för att svara
Humlebladet → Bryggmetoder och råvaror → Temperatur vid lagring