Mango dipa

Tänkte brygga en Dipa smaksatt med mango! men är lite osäker på det här med dipa, gjorde ett recept i beersmith som ni kan se nedan!

Tankar på det? något jag missar? kom gärna med synpunkter ;D är lite osäker på bitterheten?



Type: All Grain
Batch Size: 18,93 L
Boil Size: 24,72 L
Boil Time: 90 min
End of Boil Vol: 22,68 L
Final Bottling Vol: 17,42 L
Fermentation: Ale, Two Stage

Amt Name Type # %/IBU Volume
5,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 76,9 % 3,26 L
0,50 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 2 7,7 % 0,33 L
0,50 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 3 7,7 % 0,33 L
0,50 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 4 7,7 % 0,33 L
25,00 g Citra [12,00 %] - Boil 90,0 min Hop 5 31,2 IBUs
20,00 g Azacca [15,00 %] –Boil 45,0 min Hop 6 27,2 IBUs
20,00 g Citra [12,00 %] - ´Boil 45,0 min Hop 7 21,7 IBUs
25,00 g Azacca [15,00 %] - Boil 20,0 min Hop 8 22,4 IBUs
25,00 g Citra [12,00 %] - Boil 20,0 min Hop 9 17,9 IBUs
45,00 g Galaxy [14,00 %] - Boil 0,0 min Hop 10 0,0 IBUs
2,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) [50,28 ml]
1,00 kg Mango pùre (Primary 6,0 days) Flavor 12 –
100,00 g Galaxy [14,00 %] -  6,0 Days Hop 13 0,0 IBUs

Est Original Gravity: 1,077 SG
Est Final Gravity: 1,017 SG
Estimated Alcohol by Vol: 8,1 %
Bitterness: 120,4 IBUs
Est Color: 10,8 EBC
Measured Original Gravity: 1,046 SG
Measured Final Gravity: 1,010 SG
Actual Alcohol by Vol: 4,7 %
Calories: 427,1 kcal/l
Mash In Add 17,90 L of water at 72,8 C 66,7 C 60 min
Batch sparge with 3 steps (Drain mash tun , 8,18L, 6,09L) of 75,6 C water