Sänka temp i slutet av kok
Har fått tips om att sänka tempen på koket till ca 80 grader de sista 10 min, för att få ut mer av aromhumlen. Sänkningen görs med kylslinga.
Någon som haft erfarenhet av detta?
Du är inte inloggad. För att använda forumet fullt ut bör du logga in eller registrera ett användarkonto.
Humlebladet → Bryggmetoder och råvaror → Sänka temp i slutet av kok
Sidor 1
Du måste logga in eller registrera ett konto för att svara
Har fått tips om att sänka tempen på koket till ca 80 grader de sista 10 min, för att få ut mer av aromhumlen. Sänkningen görs med kylslinga.
Någon som haft erfarenhet av detta?
Det är ju svårt att koka vid 80 C om du inte befinner på 6 km höjd. Efter koket måste väl menas. Det kallas hop stand, finns massvis skrivet om det.
Jo, efter koket ska nog vara mer rätt. Tack För tipset, d vet ju vad det kallas.
Jag brukar lägga sista givan (arom)humle precis vid kokslut för att sedan påbörja kylningen inom 1-2 minuter.
Det fungerar rätt bra tycker jag, får en bra arom.
Sidor 1
Du måste logga in eller registrera ett konto för att svara
Humlebladet → Bryggmetoder och råvaror → Sänka temp i slutet av kok