Smaksätta suröl

Nybörjare på detta och undrar lite...
• Om man smaksätter suröl med fruktpure... ska man då ha socker i när man kokar purén? Eller reagerar jäsningen på något sätt då?
• Smaksätta med humle eller puré?
• Jästemperatur? Vilken temperatur funkar bäst? Någon med erfarenhet av detta som kan tipsa?

Sv: Smaksätta suröl

Du ska inte koka purén. Om du är orolig för bakterier och vildjäst kan du möjligen pastörisera försiktigt. Läs mer här:

http://www.milkthefunk.com/wiki/Soured_ … bWK-3pv81Q

http://fabrikorekstedt.blogspot.se/

Sv: Smaksätta suröl

Jag brukar använda fryst frukt. Kastar ner grejerna direkt ifrpn frysen rakt ner i hinken. Funkar bra för mig.

Har gjort ett försök med mangopure-det blev skit. Purén löste sig inte riktigt i ölen utan blev som små klumpar. Inte alls bra.

Så jag kör vara fryst frukt.

Angående jästempen är det beroende på jäst. Jag brukar använda S-05 jäst och kör då på 16 grader. Frukten brukar få 4-5 dagar i tunnan innan tappning