Öl med smak av romfat
Tänker försöka få smak av romfat på min öl. Har ngn erfarenhet av detta?
Tänker prova med rökspån och lägga det i koket. Har ngn en ide’ om hur länge spånen behöver ligga i koket för att ge smak?
Du är inte inloggad. För att använda forumet fullt ut bör du logga in eller registrera ett användarkonto.
Humlebladet → Bryggmetoder och råvaror → Öl med smak av romfat
Sidor 1
Du måste logga in eller registrera ett konto för att svara
Tänker försöka få smak av romfat på min öl. Har ngn erfarenhet av detta?
Tänker prova med rökspån och lägga det i koket. Har ngn en ide’ om hur länge spånen behöver ligga i koket för att ge smak?
Nu har jag inte någon egen erfarenhet av att använda rökspån.
Jag skulle nog ha i rökspånen efter jäsning och låta de ligga i någon vecka.
Ungefär på samma sätt som med torrhumling.
Om du är ute efter en viss touch av romsmak så kan du tillsätta en mindre mängd lagrad rom.
Cirka 0,5-1 cl rom per liter öl brukar vara lagom.
Tack för tipsen!
Kom på, när ska jag ha i rom isf?
Vid upptappningen av ölet rekommenderar jag.
Sidor 1
Du måste logga in eller registrera ett konto för att svara
Humlebladet → Bryggmetoder och råvaror → Öl med smak av romfat