Öl med smak av romfat

Tänker försöka få smak av romfat på min öl. Har ngn erfarenhet av detta?
Tänker prova med rökspån och lägga det i koket. Har ngn en ide’ om hur länge spånen behöver ligga i koket för att ge smak?

Sv: Öl med smak av romfat

Nu har jag inte någon egen erfarenhet av att använda rökspån.

Jag skulle nog ha i rökspånen efter jäsning och låta de ligga i någon vecka.
Ungefär på samma sätt som med torrhumling.

Om du är ute efter en viss touch av romsmak så kan du tillsätta en mindre mängd lagrad rom.
Cirka 0,5-1 cl rom per liter öl brukar vara lagom.

Sv: Öl med smak av romfat

Tack för tipsen!

Sv: Öl med smak av romfat

Kom på, när ska jag ha i rom isf?

Sv: Öl med smak av romfat

Vid upptappningen av ölet rekommenderar jag.