1 Senast ändrad av Kjelleman (2019-03-26 21:08:18)

Fatölskylare vs Kegator

Hej. Måste ge upp min Kegator pga. Platsbrist. Skulle kunna ha en fatölskylare med fat bredvid. Frågan är ju då hur ölet mår om det blir stående låt säga tre veckor. Ölet kommer ju att förvaras i rumstemperatur. Kan man ha fatölskylaren avslagen med slingan fylld med öl en tid? Har tänkt mig att ha kolsyra på kopplat hela tiden. Vill gärna ha synpunkter från Er som har erfarenhet av denna setup.

Sv: Fatölskylare vs Kegator

Allt beror på hur mycket energi du lagt på din öl, hur bra den är och hur länge du vill att den ska vara prima. Jag förvarar min öl mörkt och på 0c tills den hamnar i kegeratorn.

Om förvaring:
temperature makes things go quicker. Charlie Bamforth always quotes the number of a factor of 2 for each 10C change in temperature (based on chemical reaction rates). So something stored at 20C will stale 4x faster than something stored at 0C. So, if you expected the life of it to be 4 months in the keg fridge at ~1-3C, then the 20C one would be bad in a month. At 30C (summer?) it would be a couple weeks.

Besök min ölbryggarblogg http://www.lindhcraftbeer.com