Värma Varmt eller kallt vatten till mäsken
Gör det någon skillnad på smak eller kvalitet om man använder varmvatten till mäskningen och värmer till rätt temp, istället för att värma upp kallvatten. Tänker på lite tidsbesparing.
Du är inte inloggad. För att använda forumet fullt ut bör du logga in eller registrera ett användarkonto.
Humlebladet → Bryggmetoder och råvaror → Värma Varmt eller kallt vatten till mäsken
Sidor 1
Du måste logga in eller registrera ett konto för att svara
Gör det någon skillnad på smak eller kvalitet om man använder varmvatten till mäskningen och värmer till rätt temp, istället för att värma upp kallvatten. Tänker på lite tidsbesparing.
Gör det någon skillnad på smak eller kvalitet om man använder varmvatten till mäskningen och värmer till rätt temp, istället för att värma upp kallvatten. Tänker på lite tidsbesparing.
Varmvatten från kranen är EJ livsmedelsaklassat!
Använd aldrig sådant för annat än att koka ägg, diska, etc.
Kolla hos Livsmedelsverket.
UlfC skrev:Gör det någon skillnad på smak eller kvalitet om man använder varmvatten till mäskningen och värmer till rätt temp, istället för att värma upp kallvatten. Tänker på lite tidsbesparing.
Varmvatten från kranen är EJ livsmedelsaklassat!
Använd aldrig sådant för annat än att koka ägg, diska, etc.
Kolla hos Livsmedelsverket.
men blir när man värmt upp det till minst 70 grader under en timme ?
Castor skrev:UlfC skrev:Gör det någon skillnad på smak eller kvalitet om man använder varmvatten till mäskningen och värmer till rätt temp, istället för att värma upp kallvatten. Tänker på lite tidsbesparing.
Varmvatten från kranen är EJ livsmedelsaklassat!
Använd aldrig sådant för annat än att koka ägg, diska, etc.
Kolla hos Livsmedelsverket.
men blir när man värmt upp det till minst 70 grader under en timme ?
Nej, det varma vattnet i ledningarna löser ut diverse metaller, etc, vilket inte försvinner vid kokning.
Jag är av åsikten att om du har egen värmning/eget vatten så är det inte speciellt skadligt, inte i Sverige iallafall. Sen tycker jag kallt vatten känns fräschare och ger säkert en placebosmak.
Jag använder kallt vatten uteslutande, men ryggar inte om någon brygger sitt kaffe med varmvatten.
Sidor 1
Du måste logga in eller registrera ett konto för att svara
Humlebladet → Bryggmetoder och råvaror → Värma Varmt eller kallt vatten till mäsken