Kolsyra med co2

jag har bryggt äppelcider och försökt kolsyra den i ett fat med hjälp av co2. fatet är på 50l men jag har bara 25 l cider i.  fatet har stått med tryck på 3 bar i en vecka men ingen kolsyra finns i cidern, vad gör jag för fel? det är mitt första försök, är mängden cider för liten för ett så stort fat? cidern blev också aningen för stark 12%, kan det påverka processen med kolsyran? Hjälp!

Sv: Kolsyra med co2

Låter mycket märkligt, volymen i fatet spelar ingen roll, alkoholhalten påverkar inte heller, vad är det för fat och anslutningar?

Anders

Sv: Kolsyra med co2

Jag tror jag förlorat all kolsyra vid upptrappning på flaska. Tänker köpa en beergun. Måste man kyla före tappning? Fatet är ett spreidel getränke druckfass 50l med en 10 l agaflaska. Tänkte prova med tjeckisk lager som står på jäsning

Sv: Kolsyra med co2

10kg gastub

Sv: Kolsyra med co2

Angående Beergun:
Ja kyl ner fat, öl, flaskor och beergun till kylskåptemperatur (4-6 grader).
Använd handskar för att hålla i flaskorna för att undvika uppvärmning.