Kolsyre-explosion , sommarvärme?

Har bara bryggt i ett år ,och 10 st batcher. En del bra ,och några bättre.
Men nu har de senaste fått fnatt . Trots måttlig socker giva i flaskningen,
så blir det en massiv kolsyrebubbling vid öppning. Den lilla bottensatsen
bubblar upp och det blir grumligt, samt får hälla ut en hel del.
Har svårt att tro att d2n heta sommaren är boven . Kanske bidrar,men
mer troligt någon infektion...?   Två stycken , ipa och stout , blev besvikelse.
Min senaste ,den första lagern, verkar klara sig. Förvarar den i kylskåp !
Vad är troligast ?   Infektion elr fellagring...

Sv: Kolsyre-explosion , sommarvärme?

Jag antar att du inte flaskar för tidigt? Hydrometer?

Smakar det annars bra efter att det skummat klart?

Hur lång tid får ölen stä innan du flaskar den? Kallkrasch?

Sv: Kolsyre-explosion , sommarvärme?

Tackar för respons!   
Ska vara 'utjäst'  , från 1060 till 1012.
Mäter ofta , för koll och smak.
Kör inte sekundärjäsning ,då jag tycker att
Ölen blivit klar och liten bottensats.
Flaskat efter ca 12 -14 dagar. Jäsningen ofta klar på 6-8 dagar,
Däremot oftast gjort kallkrash. ( Förutom lagern ,som jäst i kylskåp,
fick snarare en varmkrash innan flaskning..)
Försökt spara de 'misslyckade' ,för att se om någon bättring sker (tips från andra bryggare),
men resultatet blir bara mer bubbel och tveksam smak.
Har haft egen brunn , med bra värden . Men kommer nog att köra med 'stadsvatten' i fortsättningen.
Lite högre ph, men får fixa det.
Micke

Sv: Kolsyre-explosion , sommarvärme?

Låter som du har koll på det där med utjäsning.

Kan det vara så att du fått något skit i slangar/flaskfyllare?

Slangarna kan man ju koka efter användning, och sedan lite Starsan. Lite bökigare med kranar ocg flaskfyllare, men varmvatten och Starsan där med. Liksom jäskärlet.

Det är nog det jag kan komma på.