Körsbärs veteöl

Tjena!

Har bryggt en massa lambiker med olika frukter och vildjäsningar osv men nu vill jag köra en körsbärsveteöl simpelt osv vad tycker ni om receptet?
23l färdig öl är vad receptet är baserat på, det är hallonveteöl receptet från brygg ditt eget öl boken tänkte bara byta ut hallonen till surkörsbärspuré

2,7kg lagermalt
2,3kg vetemalt

challenger 20g 60 min

Wyeast 1010 american wheat

2kg morello puré efter 2 dagar

og ca 1050 fg hoppas på 1010

Sv: Körsbärs veteöl

Nu är jag inte rätt person att fråga om körsbär (efter att en gång smakat Dr Pepper ligger det numera på oätbar-listan). Är tanken att du inte ska sura med bakterier utan låta körsbären stå för syran (tänker på dina ~20 IBU)?

Sv: Körsbärs veteöl

Ja precis, jag är från Kanada så jag är uppväxt med körsbär i allt nästan, morello purén är förhoppningsvis sur nog för en veteöl, jag mer ute efter friskhet och mycket körsbärssmak

Sv: Körsbärs veteöl

Hur gick det med körsbärsölen?
Några reflektioner, vad blev bra, vad blev mindre bra (om något)?

Sv: Körsbärs veteöl

Den står och bubblar just nu, tänkte flaska den på måndag nästa vecka smile

Sv: Körsbärs veteöl

Spännande, jag har själv funderingar på att göra lite olika frukt o bäröl jästa med vanlig jäst (ej suröl).
Gjorde en blåbärskölsch får några år sedan som blev rätt OK.

Sv: Körsbärs veteöl

musky skrev:

Den står och bubblar just nu, tänkte flaska den på måndag nästa vecka smile

  Hur blev resultatet ?=)  Skulle vilja testa den nu i sommar att göra smile