Smakar jäst

Efter 7 dagar jäsning smakar bryggden väldigt mycket jäst (FG 18), nu efter 10 dagar har det avtagit men fortfarande sur jästsmak, inte så mycket humle som jag hade hoppats. Nu efter 3 dagar till ligger FG på 12, när jag startade låg den på 58

Är detta vanligt eller har jag blivit infekterad av något?

Instagram: https://www.instagram.com/eekbrewing/
Mina glutenfria skapelser: http://glutenfriabryggaren.eekonline.se/

Sv: Smakar jäst

Receptet kommer här:

– Glutenfri Havre, rostade i ugnen i 90 min, ska stöpas 30min i hett vatten (ca 60-80 grader), sedan ska havret silas och vattnet användas för koket.
– Durra Sorghum sirap 1burk, koktid 60min
– Bitterhumle: East kent golding pellets 30g, koktid 60min
– Smakhumle: East Kent Golding pellets 6g, koktid 20min
– Aromhumle: Perle kottar 16g, koktid 5min
– Belgisk kandissirap, 100g för färg och smak, koktid 5min
– Jäst: Lallemand Abbaye Glutenfri Belgisk öljäst 11 g

Instagram: https://www.instagram.com/eekbrewing/
Mina glutenfria skapelser: http://glutenfriabryggaren.eekonline.se/

Sv: Smakar jäst

Hur tar du ditt prov som du smakar på? tänkt bara om du kanske suger upp mycket jäst i det när du tar provet. kan vara att den är för ung fortfarande också, Men är lite fundersam på varför de smakar surt, kan vara infection men ifall de är det så hålll koll på FG om de ändras så kan de mycket väl vara så.

Sv: Smakar jäst

Mjödner skrev:

Hur tar du ditt prov som du smakar på? tänkt bara om du kanske suger upp mycket jäst i det när du tar provet. kan vara att den är för ung fortfarande också, Men är lite fundersam på varför de smakar surt, kan vara infection men ifall de är det så hålll koll på FG om de ändras så kan de mycket väl vara så.

Ok, vad menar du med hålla koll på FG?

Instagram: https://www.instagram.com/eekbrewing/
Mina glutenfria skapelser: http://glutenfriabryggaren.eekonline.se/

Sv: Smakar jäst

De öl jag brygger smakar mer jäst innan jag har flaskat. Det försvinner efter en vecka eller 2 & humlen kommer samtidigt fram betydligt mer.

Sv: Smakar jäst

kacktjarn skrev:

De öl jag brygger smakar mer jäst innan jag har flaskat. Det försvinner efter en vecka eller 2 & humlen kommer samtidigt fram betydligt mer.

Ok, jag kör på... :-) tack

Instagram: https://www.instagram.com/eekbrewing/
Mina glutenfria skapelser: http://glutenfriabryggaren.eekonline.se/