oj, vilket minne,
lagern blev ok. inget extra, men absolut drickbar. För mej var det ett kul projekt. går att utveckla! :-)
julölen blir bättre när den får stå ett tag så om du gör den vid jul blir den nog bra till påsk! :-)
jag har en braumeister 10 , så receptet är anpassat efter det!
de mörka malterna har jag dubblat mängden i detta recept för att sedan kallmäska för att sedan tillsätta i koket.
2,00 kg Pale Malt
0,50 kg Munich Malt (17,7 EBC)
0,50 kg Oats, Flaked (2,0 EBC)
0,17 kg Caramel Malt - 120L (Briess) (236,4 EBC)
0,17 kg Caraamber (59,1 EBC)
0,15 kg Brown Malt (128,1 EBC)
0,15 kg Chocolate Rye Malt (492,5 EBC)
0,10 kg Roasted Barley (Thomas Fawcett) (1199,7 E…
0,15 kg Maltodextrin (5,9 EBC)
18,00 g Magnum [15,00 %] - Boil 60,0 min Hop 10 54,8 IBUs
1,50 ml Protofloc (Boil 15,0 mins)
Other 11 1,25 ml Yeast Nutrient (Boil 10,0 mins)
Other 12 1,0 pkg Burton Ale (White Labs #WLP023)
20,00 g Oak Chips (Primary 5,0 days)
Flavor 14 4,00 g Vaniljstång (Primary 5,0 days)
220,00 ml Bourbon (Bottling 0,0 mins) Flavor
Mash Step 68,0 C 45 min
Mash Step C 73,0 C 30 min
Mash Step 78,0 C 15 min
Boil C 100,0 C 60 min