Tråd: Fläder till saison

Tjo!

Tänkte göra en saison med fläder. Den ligger redan på jäsning så det blir att dätta fläder i " sekundären". Lite svärt att avgöra hur jag skall göra med blommorna. Och hur mycket. Ölen är c 25 liter. Har ca 300 g fläder men minskar väl lite när jag klipper bort lite skälkar och sånt onödigt.
Vågar man sätta i 200 g blommor eller kan det bli lite för mycket och ge lite katt kissarom, viljet jag hört kan ske.

Fråga nu mer 2. Borde jag ta blommorna ur frysen och ha dem liggande i hett vatten en stund? Tid? Temperatur?

Eller kanske ligga i starsan bad istället? Kanske bevarar bättre aromer på det sättet?

Hur har ni andra gjort?

Skål!

Sv: Fläder till saison

Jag tycker 200 g blommor låter helt vansinnigt mycket, men jag lite svårt att få en känsla för hur mycket det är. Jag hade blommor från 20 klasar i 12 l p-lambik för några år sedan, det var en ganska väl avvägd mängd: https://fabrikorekstedt.blogspot.se/201 … adrik.html

Att låta blommorna dra i hett vatten eller sprit kan nog vara en bra idé.

http://fabrikorekstedt.blogspot.se/

Sv: Fläder till saison

Tack gör ditt svar. Jo jag börjar överväga att minska med åtminstone hälften kanske en fjärdedel. Går ju att sätt i mer men inte ta bort smaken. Man borde ju dock förlor en del arom om man pastöriserar?

Sv: Fläder till saison

bloke skrev:

Man borde ju dock förlor en del arom om man pastöriserar?

Njae, om man låter vattnet följa med så går inget förlorat förutom det som ångas bort möjligen.

http://fabrikorekstedt.blogspot.se/