Hur skall jag läsa brygg schemat?

I helgen skall jag brygga en ekologisk malt beskriven på Humlegårdens sisa. Men hur skall jag tolka humlingen av brygden? 45 gr 0 minuter? Se nedan.

malt
5,4 kg Weyermann ekologisk pilsnermalt
1,3 kg Weyermann ekologisk Carahell

humle
23 g Wakatu (ekologisk) kottar, 8,9% alfasyra (60 min.)
23 g Wakatu (ekologisk) kottar, 8,9% alfasyra (10 min.)
45 g Wakatu (ekologisk) kottar, 8,9% alfasyra (0 min.)

stegmäskning
51°C 40 min proteinrast
62°C 15 min beta-rast
71°C 15 min alfa-rast
78°C 15 min utmäskning

Sv: Hur skall jag läsa brygg schemat?

Du har i den sista humlen i samband med att du stänger av plattan/värmen. Om du börjar kyla direkt eller har en så kallad Hop stand (avvaktar med kylningen för mer humlesmak) är upp till dig. Det ger dock fortsatt beska. Det går att kyla til 80c och köra hopstand för mindre beska. Googla hopstand så hittar du massor om metoden som ska replikera kommersiella bryggeriers whirlpoolhops.

Besök min ölbryggarblogg http://www.lindhcraftbeer.com