Hembryggartävling med c/o HOPS

Hej bryggarvänner,

Jag heter Lars-Göran Dahlgren och skriver bla hembryggarartiklarna i öltidningen c/o HOPS. Vi kommer inom kort köra igång en hembryggartävling med chans att vinna en betald resa och rundtur på Pilsner Urquells bryggeri i Plzen, Tjeckien. Vinnaren kommer även få vara med och plocka Saaz-humle i Zatec-regionen.

Tävlingen går ut på att brygga en klon av Pilsner Urquell som är lika bra eller kanske tom bättre än originalet. Vi har en plats kvar att fylla, och ni anmäler intresse genom att maila mej på lasse@cohops.se

Jag hoppas forum-admin är OK med att jag postar budskapet här, annars får ni helt enkelt plocka bort det! smile

Brygg väl,
Lars-Göran Dahlgren

Sv: Hembryggartävling med c/o HOPS

Hej
Har du lite mer information om hur tävlingen ska gå till?
Kommer det att likna SHBF:s tävlingar eller...?
Ska man lämna in ölen någonstans?

När går tävlingen i tiden?
Brygger man traditionellt så vill man kallagra en pilsner åtminstonde 8 veckor.

osv...

mvh Kenneth

Sv: Hembryggartävling med c/o HOPS

Hej Kenneth och alla andra,

Det gick lite väl snabbt imorse kanske. Upplägget är ungefär som följer:

Vi på c/o HOPS har som vision att köra igång en serie tävlingar i samarbete med olika kommersiella bryggerier. Varje gång kommer "uppgiften" vara att klona en av bryggeriets öl. Ibland får man recept, ibland inte. Sen är målsättningen att åtminstone en av bryggarna från det kommersiella bryggeriet kommer vara med och döma tävlingsbidragen. Vinsten kommer vara lite olika beroende på bryggeriets resurser.

I denna första omgång av tävlingen så vill vi mest känna på konceptet och se om det finns intresse, därför har vi även begränsat antalet deltagare till tre. Vi har redan två deltagare och alltså är det endast en plats kvar. Ölen lämnas in till c/o HOPS och vi förvarar dem kallt tills alla bidrag är inne. I just denna tävling kommer vi prova alla tre ölen samtidigt på en krog i Stockholm där även originalet serveras. Målsättningen är att en av bryggarna kommer flyga upp hit för detta tillfälle.

Som du säger Kenneth så tar det ju lite tid att göra en bra pilsner, när vi har alla tre bryggarna bokade så kommer vi gemensamt komma överens om när ölen ska vara färdig. Troligtvis landar vi nog som tidigast i månadsskiftet januari/februari.

Och sist men inte minst, de tävlande kommer få både malt och humle direkt från bryggeriet.