Mitt bryggeri i hemmet !

Nu har jag efter flera trevande försök börjat få ihop en utrustning som passar mig.

Jag kör en bazooka i kylbox då detta är välbeprövat och det fungerar bra !
http://s26.postimg.org/7i6iy9wnd/20150825_215244.jpg


Jag har skaffat via min svärmor en gratis gryta på 25 liter som fick lite fina genomföringar och tappkran.
http://s26.postimg.org/xsw0tzx55/20150801_223029.jpg

Inköp från biltema
http://s26.postimg.org/4iu3unzwp/20150802_202042_1.jpg

Snyggt
http://s26.postimg.org/t9js8hf9l/20150802_204124_1.jpg

Sen så tidigare har jag haft problem med kylnings tekniken och insåg via Discovery en bättre variant att prova än de beprövade kopparslingorna eller platt värme växlarna och det är att ha en behållare fylld med kallt vatten , som helatiden fylls på av kranen och via dränerings hål tömmer varmvattnet, passar mig som handsken då jag är förvisad till badrummet och där har allt i en enkel ställning som gravitationen sköter .
http://s26.postimg.org/cfk3jdymh/20150825_215226.jpg

Senaste bryggningen vart en impuls bryggning av det som fanns hemma , Pheonex humle, styrian gold , viking malt & brödjäst !
http://s26.postimg.org/jlbulu7pl/20150825_215318.jpg
Blir spännande då flera tidigare gjort öl på brödjäst och det har inte blivit totalt misslyckat !

sen har jag en special jästunna för experiment som står brevid !
Vad som är i säger jag inget om ännu !
http://s26.postimg.org/7xhsraikp/20150825_215325.jpg

Tack för mig !
Tack till er alla som har visat sina bryggnignar och byggen, det har hjälpt mig i varje fall !

- Sök och du skall finna sa en vis man till mig och jag sökte, jag fann och inte fan vart jag visare av det !

Sv: Mitt bryggeri i hemmet !

Kul!
Du slangar alltså mäsken genom en kallvattentunna, vad har du hittat för rör/slang? Ser att den är flänsad. Hur lång tid behöver du för att ta ned 25 liter till en bra temp?

//Per

Sv: Mitt bryggeri i hemmet !

Den kommer från en varmvatten beredare som från början var tänkt att användas som kylspiral men jag insåg att rengöringen inte var enkel så det vart att rengöra den invändigt , den är effektiv som tusan, tog halva kylspiralen från systemet och låter ölen rinna med fullt öppnad kran (1/4 koppling) genom och det tar ca  10 minuter med gravitationen, kan justera temperaturen enkelt på det färdiga som samlas upp i jäskärlet genom att variera vatten temperaturen.
När jag låter kokande öl rinna igen så tar det ca 20 sekunder från att den rinner in i spiralen tills den kommer ut i botten och när jag testat tidigare med max på kallvatten från kranen så höll ölen mellan 14-20 grader !
kommer utveckla denna tunna mer nu så den blir bättre , detta är ju ännu bara en version 0.5

Detta är orginalet !
http://s26.postimg.org/pnckxt5zd/IMAG0077.jpg
Jag sågade bort den YTTRE spiralen av vatten växlaren och använde den !

- Sök och du skall finna sa en vis man till mig och jag sökte, jag fann och inte fan vart jag visare av det !

Sv: Mitt bryggeri i hemmet !

Ett tips är att cirkulera tillbaka den avkylda vörten till kastrullen igen. På så sätt kan du enkelt pricka din önskade jästemp på hela volymen och dessutom avstanna isomeriseringen (?) av humlens alfasyror. Det kräver ju dock en pump som tål koktemp, men kan vara värt det.

Relax, don't worry... Have a homebrew!

Sv: Mitt bryggeri i hemmet !

Tack för tipset......

- Sök och du skall finna sa en vis man till mig och jag sökte, jag fann och inte fan vart jag visare av det !