Moondog; att det är det fina mjölet som sätter igen silen är ju mycket troligt, dock har jag fått maltmagnus plastsil att sätta igen den med.
Det är så stora hål i det nätet att jag vet att det inte är det fina mjölet som sätter igen.
Eftersom jag trodde att det var det sista mängden malt i den färdigkrossade säcken på 25kg men även på den nya säcken, så börjar tvivla på den teorin att det finast krossade mjölet samlats upp i botten och orsakat mitt första stopp.
Sista gången jag fick stopp, löste jag det med att röra kontinuerligt i mäsken, så fort det vart stopp. Skal prova det igen när det sätter igen nästa gång.
Var på Monks för ett par månader sedan på deras bryggkurs och minns att bryggmästaren pratade om att vi på kursen vart tvungna att hålla malten fuktig hela tiden, en anekdot från honom var att dom hade lämnat malten från lakningen kvar och det hade packats hårt som betong dagen efter.
Så med det i bakhuvudet skapades denna tes:
Rena spekulationer: Däremot så kan ju kanske det fina mjölet skapa en alltför tät massa med malten att det sätter sig ändå (Men då borde ju fler stöta på det problemet oavsett om dom kör med brewster).
Men jakten på igensättningen fortsätter...
Troligtvis blir det väl att krossa sitt eget framöver. = mer prylar att köpa :-)
Det är mycket lösa boliner i den här forskningen :=)
Men hey lite måste man ju ligga och fundera på på nätterna när ungarna har väckt en när dom hostat i sömnen... :-D