Hur man mäter OG
Hej min vänner!
Mitt första inlägg och mitt första försök till att göra en god ALE.
Eftersom att detta är min första bryggning någonsin så skulle jag önska om någon kunde förklara som till en 5-åring. Jag och en vän har tankarna att ha som hobby att brygga lite god öl, eller försök till god öl. Först köpte vi hem en färdig sats där allt var inkluderat, allt som behövs. Men nu till frågan. Om vi vill återanvända jäskärlet samt de andra tillbehöver som är med i kittet vad behöver vi tänka på då?
Malt, maltextrakt, humle och jäst ska inköpas. Men hur vet vi hur mycket jäst vi ska tillsätta om vi köper produkterna för sig? Malten, humlen och maltextrakten har vi lyckats läsa oss till, men jästen? Där mäter man i OG och hur får man ut OG?
Jag har sökt och sökt men inget har riktigt kunnat förklara så att jag förstår, så skulle någon vilja göra ett försök?
Vi tänkte försöka mixtra ihop en egen brygd med några utav dessa komponenter.
Extra Pale Maris Otter Malt (Malt)
ljust torkat maltextrakt (Muntons), pulver, 500 g (Malt
Dry English Ale (White Labs WLP007) (jäst)
Och humle ifrån Nya Zeeland.
Jag är säker på en misslyckad och lustig öl men hela baletten går ut på att experimentera fram något vackert!
Rätta mig gärna om jag har fel, jag är väldig glad vid feedback då detta sidoprojekt kommer att vara igång inom snar framtid
MVH