Fråga om öl med hallon/äpple.
Planerar att göra en veteöl smaksatt med frukt/bär. Tänkte göra en omgång och dela upp på två jäshinkar. Den ena smaksatt med hallon och den andra med äpple.
I en bok jag har står att hallon ska tillsättas efter att det jäst i 2 dagar. Vad sägs om den metoden?
Har även sett att en del tillsätter någon gång under koket.
Eller ska man vänta till att jästen arbetat någon vecka?
Någon som bryggt öl med äpple och som har några tips?
Inte hittat något alls om detta som varit till hjälp. När jag sökt på engelska förekommer det bara att folk använt sig av juice. Tänkte använda färska äpplen.
Gjorde ett experiment där jag petade ner 150 och 400 gram äpple i en liter var Hoegaarden och lät stå en vecka. Den mindre mängden gav inte något alls, medan den större mängden gav iaf lite smak av äpple. Men tyvärr var det en äpplesort som inte smakade så mycket.
Hur bör hallonen och äpplena förberedas? Frysas in ett tag, tinas och sen bara slänga ner i jäshinken?