hmmm läser på min kladd lapp...
Värmde upp 10L vatten till 65-67grader, lät den ligga i en timme kollade tempen och den föll inte hade redan värmt upp kylboxen full med kokande vatten en timme innan så den var varm, det vattnet hällde jag ur.
Återcirkulerade ca 5L ...har en pip på kylboxen, det trixet hade jag lärt mig att bygga...men den satte igen sig.... grön jävligt mitt filter därför valde jag att hällda över det i kastrullen genom saft silen och satte det på kokning.
efter 20min kokning la jag in 20g humle Styrian Golding
sedan efter 40 minuter samma igen i samma mängd.
lät det koka i 60minuter, fick fylla på med kokande vatten 2ggr ca 1,5L då det kokade bort.
Det vrålkokade inte utan sjudkokade hade hört att man ska undvika vrål kok.
Sedan så doppade jag kastrullen i vatten bad och lät det svalna ner till 20 grader i badkaret med locket på .
Och sedan över till jäshinken, fyllde upp med vatten till 15liter skakade som fan för att få syre och i med jäst och lock.
Ja roligt som fan ......
roligt...
även om den blir svag så gör det inget för hellre svag alkohol men mycket smak är att föredra...
Tack vänner !
- Sök och du skall finna sa en vis man till mig och jag sökte, jag fann och inte fan vart jag visare av det !